VISIE EN TEAM

Karla Mertens studeerde juweelontwerp en edelsmeden aan het Sint-Lucaspaviljoen in Antwerpen tot 1988.
Tien jaar lang werkte ze in de juwelenzaak van haar ouders en begon ondertussen al een eigen collectie op te bouwen.

In 1996 startte ze een eigen zaak in het centrum van Leuven, waar ook haar atelier is gevestigd. In 2003 stond ze in de designerszaal op de internationale beurs Inhorgenta in München, in 2011 op de Ijzerenberg te Leuven en in 2014 werd ze ambassadeur van Handmade in Belgium. Ondertussen stelt Karla ook tentoon in het buitenland, zo was ze te gast op de beurs Art et Metiers van het Louvre Lens in Noord Frankrijk in 2015 en in Gronsveld (nabij Maastricht) in Nederland.

Sindsdien evolueerde ze van juweelontwerpster naar het uitvoeren van symbolisch en energetisch geladen kunstjuwelen, ook "krachtjuwelen" genoemd.

Haar inspiratie vindt ze in oude culturen, alternatieve heling, leven en dood, gratie en transformatie. De nadruk ligt op de harmonie tussen de geometrie, het handwerk en het smeden, de puurheid van metaal en de steen. Als ze persoonsgebonden creaties maakt, neemt ze eerst tijd voor een goed gesprek en schetst ze de geometrische vorm neer die ondersteunend werkt samen met het juiste metaal en kristal.

Karla Mertens blijft onderzoeken, evolueren en zichzelf uitdiepen in haar grote passie voor kristallen, sacrale geometrie en alchemie, zowel op wetenschappelijk, kunstzinnig als energetisch niveau. Haar juwelen kunnen rituele voorwerpen zijn.

Krachtjuwelen: 

De naam krachtjuweel heb ik gegeven om op het verschil te wijzen met een juweel dat enkel voor de 'uiterlijke schoonheid' wordt aangekocht.
Omdat ik de diepgang wil beklemtonen ga ik met het juweel verder en dit kan uitgroeien tot een ritueel en dat geeft aan het juweel een gevoel van naar binnengaan en bekrachtiging.

 

Karla 


Karla is de drijvende kracht achter de zaak.  Door haar vele reizen brengt ze steeds weer nieuwe inspiratie mee, die ze op haar eigen manier verwerkt in de collectie.
Dat ze zeer enthousiast over stenen is, kan u wel merken tijdens een bezoek aan haar winkelatelier. Voor een persoonlijk juweelontwerp maakt u met haar een afspraak.


Karen   

Heeft de goudkoorts van thuis meegekregen. In 1996 studeerde ze in Antwerpen af als horlogemaker - goudsmid. Sinds 2009 is ze een gouden aanwinst voor ons atelier.

Ze werkt mee aan de nieuwe creaties van Karla, tevens kan u bij haar terecht voor  herstellingen en transformaties van uw juwelen.

Zij is ook verantwoordelijk voor het atelier. 

Met haar ruime ervaring geeft ze perfect advies aan onze klanten.

Muriel   

Muriel is onze administratieve, communicatieve duizendpoot die achter de schermen zorgt voor een vlotte werking van de winkel en de dagdagelijkse gang van zaken. 

Daarnaast weet ze haar passie voor accessoires en ambachten over te brengen naar de klanten toe. Op haar eigen authentieke manier helpt ze de klanten bij het uitzoeken van het juiste juweel.NIEUWS

Karla Mertens officieel erkend als Ambachtsvrouw

Ambachtsman/-vrouw  is een wettelijke erkenning als ambachtsman door de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie (wet van 19 maart 2014).

Vooral het authentieke karakter van uw activiteit, het manuele aspect handenarbeid en de knowhow van de ambachtsman zijn bepalend voor de toekenning van deze erkenning

NIEUW: voor onze kleinste klanten!

Gratis zilveren kinderring

Contacteer ons

Karla Mertens
Amerikalaan 15
Tel. 016 23 00 04
karla.mertens@skynet.be
Ondernemingsnummer: 0458.128.624

Openingsuren

di-don: enkel op afspraak

wo: 10u-13u & 14u-18u
vr-za: 10u-18u
zo-ma: gesloten

Jaarlijks verlof 2020: van 21/7 tem 31/7

 

 

 

 

 


© 2015 Karla Mertens