ONS ATELIER

Ontwerp van een persoonlijk juweel

Na afspraak kan u in samenspraak met Karla Mertens uw juweel laten ontwerpen en realiseren. Juwelen ontwerpen is vaak emoties en boodschappen vorm geven in de edele materialen die de natuur te bieden heeft: goud, zilver, diamant, parels, kleurrijke stenen, koraal en andere zeldzame of toevallige vondsten. Emoties, natuur en spiritualiteit. Drie begrippen die Karla Mertens op het lijf geschreven zijn. Bent u benieuwd naar creaties die Karla Mertens vroeger reeds maakte? Neem dan zeker een kijkje op onze collectiepagina.


 

Transformaties

Mogelijk heeft u nog juwelen liggen die u nooit meer draagt !

Wij hebben een ruime collectie van juwelen voor u klaar liggen. Voor een transformatie heeft u tussen de 2 en 18 gram goud nodig en u betaalt enkel het maakloon.

Briljanten en/of edelstenen van bestaande juwelen kunnen verwerkt worden in een nieuw juweel.

Kom eens langs in onze winkel en wij geven u graag vrijblijvend advies.

Oud goud wordt ook aanvaard als betaalmiddel.

Rouwjuwelen

Afscheid nemen van een dierbare is een moeilijke periode in het leven.

U kan bij ons in alle discretie en intimiteit terecht om uw mooiste herinneringen te bewaren.

In samenspraak kan er een uniek juweel ontworpen en vervaardigd worden. De assen wordt bewaard in een vulbare holte van het juweel en door ons afgesloten.

Herstellingen

Reparaties aan sieraden zijn een belangrijk deel van onze werkzaamheden. Eenvoudige sieraad reparaties kunnen meestal na 10 werkdagen weer afgehaald worden.

 

Groter en kleiner maken van uw ringen
Wij kunnen ringen voor u groter maken. Als er stenen in de ring zitten kan dat het groter maken bemoeilijken. Soms moeten wij de steen verwijderen omdat deze niet tegen de hitte kan. Dan moet na het vergroten de steen weer worden teruggeplaatst.
Ook voor het kleiner maken van ringen kunt u bij ons terecht.

 

Schoonmaken en rhodium coating aanbrengen
We kunnen uw juwelen er als nieuw laten uitzien door een grondige schoonmaakbeurt. Rhodium laag is een laatste bewerking voor wit gouden en zilveren juwelen om een extra witte glans en een bescherming tegen oxidatie te geven.

 

Het zetten van stenen
Indien u een steen bent verloren uit een ring of een ander sieraad bent u bij ons aan het goede adres om deze steen te vervangen of opnieuw voor u te zetten.

 

Graveren
In ons atelier hebben wij de beschikking over graveerapparatuur. Kiest u graag voor uw eigen lettertype of symbool, dan kan het manueel gegraveerd worden.

 

Knopen en rijgen
U kan bij ons terecht om parels, kralen en edelstenen opnieuw te laten knopen of te rijgen tot een snoer. Een nieuw hedendaags slot of tussenstuk kan de snoer op waarderen.

 

Oorbellen schieten
Oorgaatjes prikken gebeurt zonder veel pijn met een lichte verdoving, geruisloos en hygiënisch. U mag hiervoor tijdens de openingsuren van de winkel langskomen. Een afspraak maken is niet nodig. Het prikken van oorbelletjes bij kinderen wordt bij ons vanaf de leeftijd van 5 jaar gedaan.

We werken met het systeem van Studex. Om volkomen hygiënisch te werken, gebruiken we elke keer een nieuw steriel wegwerpmachientje. De prijzen beginnen vanaf 12 euro tot 82 euro (naargelang keuze model en metaal) voor een paar oorbellen, het prikken en een verzorgingsproductje inbegrepen.  Bekijk hier de methode die we volgen om gaatjes te maken. 

 

Voor onze kleinste klanten, die hun eerste keer komen om gaatjes te laten schieten en hun eerste paar oorbellen kiezen hebben we iets heel speciaals in petto:  GRATIS kinderring in écht zilver met een steentje in. 

 ( - dit zolang de voorraad strekt - )

 

Schatting
Op verzoek van onze klanten schatten we sieraden, deze taxaties kunnen nodig zijn voor een verdeling, diefstalverzekering of bij erfenis.

 

Advies over jouw persoonlijke stenen
Graag adviseren wij u om de juiste edelsteen passend bij u persoonlijkheid uit te kiezen. Wel graag op afspraak.

NIEUWS

Karla Mertens officieel erkend als Ambachtsvrouw

Ambachtsman/-vrouw  is een wettelijke erkenning als ambachtsman door de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie (wet van 19 maart 2014).

Vooral het authentieke karakter van uw activiteit, het manuele aspect handenarbeid en de knowhow van de ambachtsman zijn bepalend voor de toekenning van deze erkenning

NIEUW: voor onze kleinste klanten!

Gratis zilveren kinderring

Contacteer ons

Karla Mertens
Amerikalaan 15
Tel. 016 23 00 04
karla.mertens@skynet.be
Ondernemingsnummer: 0458.128.624

Openingsuren

di-don: enkel op afspraak

wo: 10u-13u & 14u-18u
vr-za: 10u-18u
zo-ma: gesloten

Jaarlijks verlof 2020: van 21/7 tem 31/7

 

 

 

 

 


© 2015 Karla Mertens